A mitja hora de començar aquesta nova edició quedaven menys d’un centenar d’entrades per vendre, abans de ser a meitat de show vam tocar sostre amb un sold out més que merescut.
Si encara teníem en la retina el passat Punk in Drublic amb un sold out deixant el llistó ben alt, tant l’organització com el show, i sobretot el temps, van quedar a l’alçada de les circumstàncies. No és difícil amb un cartell com aquest: Panellet + Blowfuse + The Babbon Show + Propagandhi + Talco + The Offspring

Els Panellet van obrir la festa fent el que saben fer, molta gresca amb un punk del país força currat i divertit, els de Terrassa no passen mai desapercebuts i ens agraden a tots. Tot i que encara falta gent per arribar i el solet escalfa de sobres, els valents es planten davant l’escenari cridant i cantant el show de Panellet.
El segon a sortir ja és, al meu entendre, un plat fort; els Blowfuse, a punt de sortir per les Europes a triomfar, estan més que ben situats en el panorama; entre salts i salts, fan del Poble Espanyol la seva casa, tant és així, que el vocalista, l’Óscar, salta al públic des d’una perillosa distància d’aprox. 3 metres, un salt poc recomanable que acaba bé per deliri del públic…
Amb The Baboon Show sobre l’escenari sóc una mica feliç, un servidor els va descobrir per casualitat a Girona i encara no he tancat boca… el show va quedar curt, de fet, això és donar pràcticament amb tothom, no sé si hi ha massa bandes per un sol dia, si comença tard o si falten hores, però si aquest show continua penjants cartells amb noms com els que ja ens té acostumats, haurem de replantejar els horaris de cada banda, per sort!!
És el torn de Propagandhi, una banda força professional i amb molts fans a la plaça del Poble Espanyol; aquesta banda o t’agrada molt o no t’agrada gens, no veig terme mig. Pel que vaig percebre, van agradar força. Personalment vaig aprofitar per fotre’m un espectacular entrepà de botifarra.
Un cop ben sopat, toca Talco, a qui he tingut la sort de viure, veure, gaudir i fotografiar tres cops en poc menys de sis mesos; per tant, cap sorpresa per a mi, tret de saltar-se l’esperada “Bella Ciao”… és el que dèiem del temps curt per cada banda, però s’ha d’entendre que hi ha uns horaris. Alguna cosa passa entre Talco i els llums frontals, que sempre toquen a les fosques i es complica la cosa a l’hora de fer bones fotos, però de tot s’aprèn.
Arriba l’hora esperada per molts, ja només queda esperar al cap de cartell, quasi res: The Offspring; la gran majoria de camisetes de la banda fa pensar que molta gent ha vingut a veure’ls a ells; l’espera es fa llarga, però tothom sap que valdrà la pena… i la val, i tant que la val!!! Els que tenim una edat tenim ganes de veure’ls, i sí, tots ens hem fet grans… però tot s’ha de dir, segueixen en forma i donen el que la gent vol i espera; tot i que també es fa curt, el show és el que s’esperava d’ells. Brutal directe!!

I així, d’aquesta fàcil i divertida manera, el Barna’n’Roll es converteix, al meu entendre, en la ‘cita’ anual del punk’n’roll a Barna i rodalies, i a poder ser, que no canviï d’escenari!!

DADES DEL CONCERT

BARNA’n’ROLL 2019 – Dissabte 3 d’agost 2019 – Poble Espanyol de Barcelona – HFMN

Panellet + Blowfuse + The Babbon Show + Propagandhi + Talco + The Offspring

+ de 5000 personas (sold out).