La Maravillosa Orquesta del Alcohol – La M.O.D.A. 

Crónica y fotos.

Fires de Sant Narcis 2018 – La Copa, Girona.

 

Any rere any tinc una quedada amb les Fires de Sant Narcís de Girona, s’ha de dir que l’espero amb ganes, ja que la festa és considerable, en primer lloc per la bona assistència del públic als concerts i en segon lloc pel recinte; amb dos escenaris notables i a poca distància l’un de l’altre però sense molestar-se entre ells que et permeten arribar a tot sense perdre’t res. L’escenari mitjà, molt ben ubicat enfront de les escales de l’església de Sant Feliu és ideal per concerts on part del públic pot gaudir-ho assegut a les escalinates com si fossin grades. L’escenari gran, ubicat a ‘La Copa’, en ple parc de La Devesa queda acompanyat per quantitat de ‘barraques’ o ‘xiringuitos’ on no falta res per hidratar ni omplir-te amb tota mena de menjar.

He assistit amb ganes a un aproximat de quatre concerts per nit durant quatre dies que podien ser més, ja que parlem d’unes festes que s’allarguen pràcticament 10 dies amb activitats ben diferents i per totes les edats. Aquesta nit teníem tres concerts a La Copa i La M.O.D.A. sortien els segons, cap a les 24 h., en gairebé diumenge… Encara quedava lloc a La Copa per més gent, en menys de 20 minuts allò no es podia travessar, que poc va trigar la gent a omplir la plaça.
Sens dubte, el concert d’aquest any a les Fires 2018 va ser aquest pel meu entendre, La Maravillosa Orquesta del Alcohol; però reconec que no sóc imparcial, i és que els hi tenia moltes ganes. M’encanta la força que transmeten els set components de la banda de Burgos, cada un amb el seu instrument; tot i que se’m fa impossible no destacar aquesta veu trencada, que a cada crit hi posa l’ànima, la lletra en molts casos escrita per ell mateix, David Ruiz, amant de la poesia, amb un sentit molt especial que obliga a escoltar amb atenció i ballar-ho a l’hora, poesia cridada amb ritme! Una lletra reivindicativa, algunes de caràcter social i d’altres molt personals; lletres de protesta però positives, amb ràbia però amb gust… Art! Tot això acompanyat, i molt ben acompanyat, per guitarres, mandolines, baix, teclat, banjo, acordió, saxo, clarinet, harmònica, bateria… amb totes aquestes eines no poden faltar ni ritme ni força. L’escenografia de la banda sobre l’escenari també està treballada, amb la bateria i el teclat dues passes més enrere i simètricament col·locades, cordes al davant i als costats juntament amb els vents i l’acordió al mig i la veu al centre, com no podia ser d’altra manera.
Tant el so com la il·luminació ja és molt bona de per sí en tot el festival, BTM se’n preocupa d’això amb la llarga experiència que els caracteritza i el sobrat coneixement del lloc, però en el cas de La MODA ja va ser especial, suposo que duien els seus tècnics de so i llum, i aixòi dóna un plus amb més espectacularitat si es pot gràcies a conèixer petits detalls que permeten que els tècnics es llueixin, mai millor dit. Va ser un no parar d’escoltar tots els seus èxits, l’un darrera l’altre amb la força que els caracteritza. Els seus directes arranquen aplaudiments i crits, t’arrosseguen encara que no vulguis. Recomano molt seriosament tenir-ho en compte!

Espero tornar a coincidir amb ells pels escenaris. Llarga vida!!

——————–

Año tras año tengo una cita con las Fires de Sant Narcís de Girona, hay que decir que las espero con ganas ya que la fiesta es considerable, en primer lugar por la buena asistencia de público a los conciertos y en segundo lugar por el recinto; con dos escenarios notables y a poca distancia el uno del otro pero sin molestarse entre sí te permiten llegar a todo sin perderte nada. El escenario mediano, muy bien situado frente a las escalinatas de la iglesia de Sant Feliu es ideal para conciertos donde parte del público pueda disfrutarlo sentado en las escaleras a modo de grada. El escenario grande, situado en ‘La Copa’, en pleno parque de La Devesa queda acompañado por cantidad de ‘barraques’ o ‘chiringuitos’ donde no falta de nada para hidratarte o saciarte de todo tipo de comida.

He podido asistir con ganas a un aproximado de cuatro conciertos por noche durante cuatro días y podían ser más ya que hablamos de unas fiestas que se alargan prácticamente 10 días con muchos tipos distintos de actividades para todas las edades. Esta noche teníamos tres conciertos en La Copa y La M.O.D.A. salían en segundo lugar, sobre las 24h., en casi domingo… aún quedaba sitio en La Copa para algunos más, en menos de 20 minutos aquello no se podía cruzar, que poco tardó la gente en abarrotar el lugar.
Sin duda, el concierto de este año en las Fires 2018 para mi ha sido este, La Maravillosa Orquesta del Alcohol; pero reconozco que no soy imparcial, y es que les tenía muchas ganas a estos muchachos. Me encanta la fuerza que transmiten los siete componentes de la banda de Burgos, cada uno con su instrumento; aunque es imposible no destacar esa voz rota, que en cada grito le pone el alma, la letra en muchos casos escrita por él mismo, David Ruiz, amante de la poesía, con un sentido muy especial para hacerte escuchar con atención y bailarlo al mismo tiempo, ¡Poesía gritada con ritmo!. Una letra reivindicativa, algunas de carácter social, otras algunas muy personales; letras de protesta pero positivas, con rabia pero con gusto… ¡Arte! Todo ello acompañado, y muy bien acompañado, por guitarras, mandolina, bajo, teclado, banjo, acordeón, saxo, clarinete, armónica, batería… con todas estas herramientas no pueden faltar ni ritmo ni fuerza. La escenografía de esta banda sobre el escenario también está trabajada, con la batería y teclado dos paso más atrás y simétricamente colocados, cuerdas delante y en los laterales junto con los vientos y acordeón en medio y la voz en el centro, como no podía ser de otra manera. 

Tanto el sonido como la iluminación ya es muy buena de por sí en todo el festival, BTM se ocupa de ello con la experiencia que los caracteriza y el sobrado conocimiento del recinto, pero en el caso de La MODA ya fue especial, imagino que llevaban su propio técnico de sonido y luces, eso les da un plus con más espectacularidad si cabe al conocer esos pequeños detalles que permiten que los técnicos se luzcan, nunca mejor dicho. Fue un sin parar de oír todos sus éxitos uno detrás del otro con la fuerza que los caracteriza. Sus directos arrancan aplausos y gritos, te arrastran aunque no quieras. Recomiendo seriamente tenerlo en cuenta!

Espero volver a encontrármelos por los escenarios. ¡¡Larga vida!!

Xavi Arqués InLive.

Galeria completa aquí